Tenniskids Nieuwsbrief

 

https://www.tenniskids.nl/  voor informatie over onze jeugd training 

 
.
Jeugdtennis wordt verslavend leuk!
woensdag 10 april 2013
Nieuwsbrief 3 | Groep 2 & 3
Jeugdtennis:
wat ouders moeten weten
 
 
Beste Tenniskidsouder,
Wilt u ook dat tennis voor uw kind nog leuker wordt, dat tennis zelfs verslavend leuk wordt? Wilt u ook dat uw kind tennis heel belangrijk vindt, misschien wel een van de belangrijkste dingen die hij/zij gedurende de week doet? Vanaf september 2013 verandert het een en ander in het jeugdtennis. Hier leest u alles! De links leiden naar extra informatie in de vorm van korte blogs of clips. Samen maken we jeugdtennis verslavend leuk en u speelt hierbij een belangrijke rol. Alvast dank voor uw enthousiasme!
Bekijk de Tenniskids clip >
 Leeftijdsindeling
Vanaf september geldt een nieuwe leeftijdsindeling bij jeugdtennis. Deze indeling is gekoppeld aan de kleuren Rood, Oranje en Groen van het Tenniskids programma. De kleuren staan voor de baangroottes en soorten ballen waarmee de trainers werken.
Lees meer: 'ieder kind zijn eigen kleur'

Waarom?

Nog te vaak wordt gedacht dat de grootte van de baan het niveau van het kind aangeeft. Niets is minder waar! Aangepaste banen en ballen maken het spel voor de kids echt veel leuker. Lees in deze blogs waarom:
- 'de zin van zachte ballen'
- 'de race naar de baseline'
 
World Tour
Wedstrijden zijn leuk als ze op de juiste manier worden
georganiseerd. Voor de kinderen in Rood en Oranje komt er een heuse World Tour. Negen keer per jaar 'vliegen' ze de planeet over voor een volgende ontmoeting. Samen strijden de kids voor de punten! Het uitgangspunt is dat ieder kind dat rally's kan spelen, deelneemt aan de World Tour.


Groene competitie
In tegenstelling tot Rood en Oranje blijft de competitie in Groen nagenoeg gelijk aan de huidige opzet. De sets worden ingekort tot vier games en bij 4-4 volgt een tiebreak. Een derde set wordt ook beslist door een tiebreak. We hopen dat het aantal teams in de voor- en najaarscompetitie de komende jaren flink zal toenemen.
 
De rol van ouders
Tennisouder zijn is best ingewikkeld. Een opleiding
is er niet en we kunnen ons voorstellen dat het af
en toe best een lastige rol is. Op tenniskids.nl
staat specifieke ouderinformatie. Ook het blog
'ouders maken jeugdtennis verslavend leuk' is een aanrader.